Hon tar över som VD på Acast – ”imponerande meritlista”

Jenny Rahm

Poddbolaget Acast tillsätter en ny Norden-vd. Den som idag kliver in i rollen är Jenny Rahm, som närmast kommer från mediehuset Life of Svea där hon var kommersiell chef. Hon har även en bakgrund inom Bonniersfären och ska ha gedigen erfarenhet från både affärsutveckling och arbete med bolagslönsamhet.

RELATERAT: Acast gör nära 300 miljoner under kvartalet: ”Riktiga poddjättar har anslutit”

Jenny har en lång och imponerande meritlista inom mediebranschen, både från en kommersiell och en kreativ sida. Hon besitter inte bara kunskaperna och färdigheterna, men kanske viktigast av allt har hon ledaregenskaper och värderingar som kommer att vara avgörande för Acast-kultur och framtid, säger Oscar Serrander, operativ chef på Acast, i ett pressmeddelande.

Poddmarknaden i Norden är fantastisk och som en ledande aktör i branschen vill vi säkerställa att vi har det bästa ledarskapet, för att kunna fortsätta utveckla Acast och vara det bästa nästet för både etablerade och nya podcasts.

På Acast kommer Jenny att vara ansvarig för de 50-tal anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Hon kommer även att få jobba med kommersiell försäljning, förvärv och bolagets befintliga podcasts. Enligt poddföretaget kommer Jennys erfarenhet från medieförsäljning och utveckling av engagerande innehåll ”vara avgörande för att Acast ska kunna öka intäkterna i Norden”.

Jag är imponerad av Acasts tillväxtresa och deras sätt att ta tillvara på sin kultur, både i form av medarbetare och kreatörer. Podcastmediet som reklamplattform visar en fortsatt exponentiell ökning på de flesta marknader, med enorm potential. Vd-uppdraget i Norden är en utmanande men samtidigt rolig roll, och jag ser med största tillförsikt fram emot att ta mig an det, säger Jenny Rahm.