HUBSO-VD:n kliver ner – ”ser behovet av en ny”

Hubso-gruppens koncern-vd Josefine Abrahamsson meddelar att hon vill kliva ner från vd-stolen. Bolaget kommer att inleda en rekryteringsprocess redan innan sommaren. Målet är att ha en ny vd på plats innan årets slut.

Så sent som i förra veckan gick Josefine Abrahamsson in med ytterligare 2,9 miljoner kronor i Hubso, och blev därmed en av de större ägarna. Något som ger henne möjlighet till en fortsatt stark röst i bolaget.

RELATERAT: Hon går in med 2,9 miljoner – blir en av HUBSO:s storägare

Genom mitt utökade ägande i bolaget, och en potentiell kommande styrelseplats, ser jag möjligheten att arbeta med de mer övergripande strategiska frågorna, säger Josefine Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Anledningen till Josefines beslut är att hon framöver vill fokusera mer på marknad- och affärsutveckling samt relationerna med Hubsos kreatörer. Enligt pressmeddelandet ska hon ha en ”mer fri och kreativ affärsutvecklande roll” som ska stödja bolagets internationella expansion.

När nu bolaget går in i nästa fas ser jag att behovet av en vd som tillsammans med ledningsgruppen kan fokusera på de operativa frågorna, och där jag ges större möjlighet att driva på affärsutvecklingen och den internationella expansionen, säger Josefine Abrahamsson.

RELATERAT: Hubso plockar in NA-KD:s medgrundare: ”Förstärker ledningen”

Josefine kvarstår i sin roll som vd till dess att en ny har rekryterats och att denna har fått en överlämning. Hon kommer även att fortsätta arbetet i företagsledningen, och bolagets övriga större ägare har meddelat att de avser att föreslå Josefine till ny styrelseledamot.