Lisa Anckarman lägger ner Unlock7: ”Glöm allt jag sa”

Lisa Anckarman (Foto: Instagram Unlock7 och Lisaanckarman)

Förra veckan släppte Lisa Anckarman sin andra kollektionen för Unlock7, hennes egna modevarumärke som lanserades i april i år.

Men det är inte bara min andra kollektion, det är också min sista, säger Lisa i podden ”Lika och Olika” som hon driver tillsammans med kollegan Emelie Bergstedt.

När Unlock7 gjorde entré på den svenska modemarknaden försvann plaggen snabbt från lagerhyllorna. På knappt 24 timmar efter lansering såldes flera av plaggen slut.

Trots att jag beställde dubbel dos av hoodien som tagit slut, så har ni ändå lyckats sälja slut flera storlekar. Hade jag inte beställt en större mängd så hade vi ju sålt slut ännu tidigare, men det är kul att ni som ville har fått tag i en nu. Tack för stödet, skrev Lisa i en uppdatering på Instagram under premiären.

Men nu går Lisa ut med att hon väljer att avsluta det här kapitlet.

Den första känslan jag får är skam. För jag har ju fått min dröm att gå i uppfyllelse. Hela mitt liv skulle bli bra om jag fick mitt egna klädmärke. Det är det här jag har kämpat för. Jag har stylat folk så länge för att kunna göra det här, säger hon i podden.

Hon förklarar att hon har känt att det inte är rätt väg att gå ett längre tag, och att anledningen främst handlar om att hon inte trivs i sin roll.

Jag har ju sagt så många gånger att det här är min dröm. Så det är ganska svårt att lyssna på magkänslan som skriker ganska tyst i början.

Jag har sålt slut massa plagg och kläderna bärs av kändisar. Och när folk träffar mig, så vill alla prata om det. Men varje gång någon frågar mig hur det känns och ger mig komplimanger. Så känns det fel.

Hon understryker dock att hon älskar det hon skapat, men att problemet ligger i hennes rastlösa personlighet.

Det måste sägas att jag älskar kläderna, och jag är så tacksam att jag har fått göra det här. Att jag har fått ut den här stilen som är så speciell och som är svår att få tag på i Sverige. Men jag är ännu mer tacksam att jag nu vågar erkänna att det här inte passar mig. Jag känner inte att det här är kul och det är då inte värt några pengar eller credd, säger hon.

Vad som kommer att hända med företaget efter att Lisa lämnat, och när exakt hon väljer att kliva av är osagt.

Jag skäms över att det här inte blev som jag hade tänkt. Jag har sagt till alla att det här är det bästa jag vet och att det här är min dröm. Nu är jag designer. Och nu behöver jag säga ”glöm allt jag sa”, säger Lisa och avslutar med:

Att avsluta det som inte känns bra, är en obeskrivlig känsla. Det vi är mest rädda för kan vara våran fristad.

Lisa drev tills nyligen en populär serie på Youtube där hon stylade svenska kända profiler som bland annat influencers, musikartister och skådespelare. Men för några månader sedan valde hon att avsluta stylingprogrammet, som under åren blivit ett koncept som kännetecknar och som kopplas till just hennes namn.

Mode har alltid varit kärnan i hennes verksamhet. Hon har bland annat designat många kollektioner för flera varumärken, och på sociala medier driver Lisa stora kanaler på Youtbue, Instagram och Tiktok. Där delar hon med sig av modeinspiration och stylingtips.

Nu är hon aktuell med en färsk realityserie som produceras av Bokehsius Production, som även står bakom Robinson, Talang, Ex on the Beach och Let’s Dance. Serien är speciellt framtagen för Youtube och kommer att handla om Lisas och hennes fästman Henriks liv.