VD-byte hos Cube-ägaren: ”Arbetat fram en ny riktning”

Ebbe Damm

”Ska ta en ny position på marknaden”.

Magnus Winterman har suttit som vd för Syncro-koncernen i knappt ett år. Han utgås nämligen i december 2021, men nu väljer han att lämna över stafettpinnen till Ebbe Damm – styrelseordförande i bolaget och grundare av Syncros dotterbolag Collabs.

I samband med vd-skiftet meddelar Magnus att han lämnar bolaget, men står kvar som aktieägare. Varför han väljer att lämna är inte kommunicerat.

Mitt arbete har varit att integrera våra förvärvade bolag enligt plan. Ett uppdrag som nu är slutfört och jag ser fram emot att följa bolaget från sidlinjen som aktieägare, säger Magnus Winterman i ett pressmeddelande.

Jag är nöjd att kunna lämna över till Ebbe som besitter alla kvaliteter för att leda den nya satsningen.

Den nya chefen har fått i uppgift att ”leda bolaget in i en ny fas med lönsamhet i fokus”. Han ska ha erfaren som ledare och entreprenör med internationellt perspektiv och ett tydligt värdeskapande. Ebbe Damm är är en av Syncros större aktieägare, privat och genom bolag.

LÄS ÄVEN: Cubes VD får ny roll: ”Har jobbat hårt bakom kulisserna ett tag”

Styrelsen har sedan i somras arbetat fram en ny riktning för Syncro som innebär ett förtydligande av vår verksamhet, hur vi kommunicerar och vilka målsättningar vi har. Vi arbetar för att ta en ny position på marknaden och att göra det med lönsamhet i fokus, säger Ebbe Damm.

Jag ser fram emot att leda denna nysatsning med starkt stöd från övrig styrelse, och jag vill tacka Magnus för hans insatser för Syncro.

När Ebbe nu tar på sig vd-hatten blir styrelseledamot Ronny Elenius ny styrelseordförande. Ebbe Damm kvarstår dock som styrelseledamot.