VD-byte hos influencernätverket We Are Era: ”Inget lätt beslut”

Natalie Tideström Heidmark och Marcus Klamming

Natalie Tideström Heidmark klev ombord hos influencer- och YouTube-nätverket United Screens 2014. Sedan 2019 har hon varit vd och styrelseordförande, och när bolaget slogs ihop med mediekoncernen RTL Group och bytte namn till We Are Era i somras, blev hon nordisk vd. Men nu lämnar hon sitt uppdrag på egen begäran.

Det är självklart inget lätt beslut att lämna bolaget efter nästan åtta år, säger Natalie Tideström Heidmark i ett pressmeddelande.

Den som tar över stafettpinnen som nordisk vd är Marcus Klamming. Han har över tio års erfarenhet från media och försäljning, och har senast har haft rollen som Sales Director på We Are Era i Norden samt varit en del av ledningsgruppen.

Processen med att hitta en efterträdare har involverat många intressanta profiler, såväl interna som externa. Marcus har tydligt visat ett otroligt driv och en framtidstro under hela processen, och i sin roll som Sales Director är han redan en viktig person gentemot våra kunder och byråer i tillägg till att han har en stor kännedom om vår organisation och affär. Det gör honom till ett självklart val att axla rollen som vd i samband med Natalies frånträde, säger Tobias Schiwek, vd på We Are Era.

Marcus tar nu även plats i den globala ledningen för We Are Era, och i sin nya roll kommer han att jobba på bolagets strategier för att hitta tillväxt och nya affärsområden.

Jag känner mig både ödmjuk och stolt när jag nu tar mig an denna nya roll, där jag har getts möjligheten och förtroendet att få leda We Are Era i Norden framöver. Bolaget är inne i en väldigt spännande fas och tillsammans med vårt fantastiska team ser jag fram emot att få accelerera arbetet med och verkställandet av We Are Eras strategier, säger Marcus Klamming.

Natalie Tideström Heidmark stannar dock kvar som senior advisor i bolaget.

Det känns tryggt att lämna över till Marcus och jag är glad över att vara kvar i bolaget som senior advisor. Vi har gjort en otroligt häftig resa sedan start och jag är mycket stolt över var vi är idag. Jag är väldigt tacksam över denna tid tillsammans med alla fantastiska medarbetare samt förtroendet från våra ägare, kunder och partners. Det har varit full fart men nu ska jag vidare på nya utmaningar och testa på livet som entreprenör, säger Natalie Tideström Heidmark.

Om drygt en månad, den 8 oktober, lämnar Natalie officiellt sin vd-post. Fram tills dess jobbar Marcus och Natalie sida vid sida.

Natalie har alltid haft fullt fokus och ett stort engagemang, vilket är en stor del till var We Are Era är idag – en paneuropeisk marknadsledare. Under åren har vi haft ett nära samarbete och jag vill därför rikta ett stort tack till Natalie och önskar henne all lycka framåt, avslutar Tobias Schiwek.