Ny plattform för livevideoshopping: ”Gör det enkelt”

Tommy Carlstedt

Alla pratar om livevideoshopping och allt fler varumärken och företag ger sig på konceptet. Och något som vi har sett öka i samma takt är antalet plattformar för livevideoshopping.

Influens.se har bland annat skrivit om vår systersajt Showroom, som samlar liveshopping-sändningar på en plats och om Togee, en tech-plattform för liveshopping-sändningar. I slutet av förra året meddelade också Influencerbyrån WeAreCube att man bygger en egen livevideoshopping-plattform för företagets kunder, och så sent som i september meddelade Bonnier News att man krokar arm med techbolaget Mavshack för att satsa ”storskaligt” och bygga en liveshopping-plattform som både kommer att möjliggöra för mobil- och studiosändningar.

Och nu tänder Mavshack även en egen plattform för liveshopping – Mavshack.live. Ett drag som beskrivs som som ”ett led i Mavshacks stora satsning på liveshopping”.

Vi är väldigt glada att äntligen kunna presentera vår nya hemsida. Vi har fokuserat på att skapa ett utseende och en struktur som gör det enkelt för besökaren att hitta rätt information snabbt, säger Tommy Carlstedt, vd på Mavshack, i ett pressmeddelande.

Företaget startade sin liveshoppingverksamhet under 2020. Enligt bolagsverket uppgick företagets omsättning till 11,5 miljoner kronor under 2020, samtidigt som resultatet landade på minus 1,3 miljoner.