Nyårskaramellen: Årets topp 10 – nyheterna alla ville läsa

2021 har varit ett speciellt år på många sätt, men för oss på Influens.se har året varit extra roligt då vi i april kunde lansera den här branschtidningen. När vi nyligen slog ett nytt rekord publicerade redaktionen en artikel där vi sammanfattade mycket av det som Influens.se har hunnit med i år.

Men nu när året lider mot sitt slut tycker vi att det också är kul att se hur det har gått för årets artiklar och vad ni, våra läsare, har tyckt varit extra spännade.

Därför har vi dykt ner i våra analysverktyg och fiskat upp årets tio mest lästa nyheter. Listan finner ni längre ned i artikeln, men innan vi ska kika på den så ska vi prata om några intressanta saker.

Det som snabbt blir väldigt tydligt, när man tittar på listan, är att allt som har med Influencer Panel och Danjal Kanani att göra har fått väldigt mycket uppmärksamhet. Tre av tio artiklar handlar om influencer-bolaget som försöker ta sig in på börsen. Och årets mest populära tagg på Influens.se är dessutom ”Influencer Panel”.

Något annat som vi har lagt märke till är att nya bolag som startas av influencers också är ett ämne som intresserar många. Svängarna i Influencer Panel är ett tecken på detta, men även artiklarna om Kenzas nya skönhetsföretag, Bianca Ingrossos och Lovisa Worges nya satsning och Wilma Holmqvist imperium är ytterligare tre nyheter på samma tema.

Årets mest lästa artikel är dock en topplista över Sveriges största influencers. Något som kanske inte är överraskande eftersom listor överlag är en stor favorit hos våra läsare, så fler listor kommer det att bli i 2022.

Topp 10 mest lästa artiklarna på Influens.se under 2021:

10.Från Youtube-proffs till affärskvinna – Wilma Holmqvist om nya storsatsningen

9. Siffrorna avslöjar nya miljonvinster – så gick det för succétrion JLC

8. Danjal Kanani avslöjar detaljerna kring det hemliga bolaget: ”Vi bygger en armé”

7. Här är Kenzas nya varumärke – går in i skönhetsbranschen: ”Jobbat på det i två år”

6. Idag: Globen byter namn – Margaux Dietz får toppuppdrag vid lanseringen

5. Klart: Förvärvet i hamn – Danjal Kanani blir börs-VD

4. Bianca Ingrosso i stor kampanj med ny aktör – får huvudroll i reklamfilm

3. Bianca Ingrosso och Lovisa Worge bygger nytt bolag: ”Ska bli en överraskning”

2. Danjal Kanani, Joakim och Jonna Lundells bolag till börsen – Samir Badran och Denice Moberg investerar

1. Här är topplistan: Sveriges största influencers 2021 – ”Stories tar över helt”

Det var hela listan. Sannolikheten att du har missat någon av artiklarna i listan är liten, eftersom det är årets mest klickade nyheter. Men vi hoppas att du har funnit någon spännande nyårskaramell i alla fall!

Tack för det här året, och gott nytt år! Önskar redaktionen.

PS. Vad vill ni att vi ska fördjupa oss i under nästa år? Är du influencer eller ett bolag som jobbar med influencer marketing? Hör av dig! Tipsa oss på Tips@influens.se eller säg hej till Johanna@influens.se eller Izabella@influens.se.